przekąski

Grillowane szparagi z boczkiem i cheddarem

Grillowane szparagi z boczkiem i cheddarem

Lubicie szparagi?

Sezon na to wdzięczne warzywo w pełni, dlatego dzisiaj zapraszam na smaczną i prostą przekąskę.

Przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10min.

 

szparagi

 

Grillowane szparagi z boczkiem i cheddarem:

– 10 sztuk zielonych szparagów

– 10 cieniutkich plasterków boczku wędzonego

– 2-3 łyżki startego sera cheddar

 

Szparagi oczyścić, odkroić dolną zdrewniałą część. Obgotować we wrzącej, osolonej wodzie ok 3 min. Odcedzić i zahartować szparagi zimną wodą. Tak przygotowane szparagi owijamy plastrami boczku i smażymy na patelni grillowej, aż do zrumienienia boczku. Wykładamy na talerz i oprószamy szparagi tartym cheddarem.

 

Smacznego 🙂

 

szparagi2

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *