Jajka faszerowane rzodkiewkami
Jajka faszerowane rzodkiewkami
Jajka faszerowane mają to do siebie, że ich wypełnienie możemy dowolnie zmieniać do naszych upodobań smakowych czy zawartości lodówki.
Te – z rzodkiewką – są proste i szybkie w przygotowaniu, sprawdzą się idealnie na Wielkanocnym stole, jak i podczas leniwego niedzielnego śniadania.
Jajka faszerowane rzodkiewkami:
– 4 jajka
– 3 duże rzodkiewki
– 1 czubata łyżeczka majonezu
– sól, pieprz
– opcjonalnie rzodkiewka do dekoracji, koperek
Jajka gotujemy na twardo.
W międzyczasie, umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach.
Ostudzone i obrane jajka przekrajamy na połówki.
Małą łyżeczką wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki.
Żółtka rozgniatamy widelcem.
Do żółtek dodajemy starte rzodkiewki oraz majonez.
Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na koniec białka jajek wypełniamy masą i dekorujemy plasterkiem rzodkiewki i gałązką koperku.
Smacznego 🙂
3 komentarze
Pingback:
primipiatti_u
Wypróbuj koniecznie ☺️
Karolina / Nasze Bąbelkowo
Ja w tym roku faszerowałam pieczarkami – z rzodkiewką jeszcze nie próbowałam, ale chętnie wprowadzę takie urozmaicenie 🙂