Na różne okazje

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Jajka faszerowane rzodkiewkami

 

Jajka faszerowane mają to do siebie, że ich wypełnienie możemy dowolnie zmieniać do naszych upodobań smakowych czy zawartości lodówki.

Te – z rzodkiewką – są proste i szybkie w przygotowaniu, sprawdzą się idealnie na Wielkanocnym stole, jak i podczas leniwego niedzielnego śniadania.

 

 

 

jajka faszerowane rzodkiewką

 

Jajka faszerowane rzodkiewkami:

– 4 jajka

– 3 duże rzodkiewki

– 1 czubata łyżeczka majonezu

– sól, pieprz

– opcjonalnie rzodkiewka do dekoracji, koperek

 

Jajka gotujemy na twardo.

W międzyczasie, umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach.

Ostudzone i obrane jajka przekrajamy na połówki.

Małą łyżeczką wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki.

Żółtka rozgniatamy widelcem.

Do żółtek dodajemy starte rzodkiewki oraz majonez.

Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na koniec białka jajek wypełniamy masą i dekorujemy plasterkiem rzodkiewki i gałązką koperku.

 

Smacznego 🙂

 

3 komentarze

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *