Jajka faszerowane rzodkiewkami


Jajka faszerowane rzodkiewkami

 

Jajka faszerowane mają to do siebie, że ich wypełnienie możemy dowolnie zmieniać do naszych upodobań smakowych czy zawartości lodówki.

Te – z rzodkiewką – są proste i szybkie w przygotowaniu, sprawdzą się idealnie na Wielkanocnym stole, jak i podczas leniwego niedzielnego śniadania.

 

 

 

jajka faszerowane rzodkiewką

 

Jajka faszerowane rzodkiewkami:

– 4 jajka

– 3 duże rzodkiewki

– 1 czubata łyżeczka majonezu

– sól, pieprz

– opcjonalnie rzodkiewka do dekoracji, koperek

 

Jajka gotujemy na twardo.

W międzyczasie, umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach.

Ostudzone i obrane jajka przekrajamy na połówki.

Małą łyżeczką wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki.

Żółtka rozgniatamy widelcem.

Do żółtek dodajemy starte rzodkiewki oraz majonez.

Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na koniec białka jajek wypełniamy masą i dekorujemy plasterkiem rzodkiewki i gałązką koperku.

 

Smacznego 🙂

 

MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBAĆ

Wiener Kaiserschmarrn, czyli omlet cesarza Franciszka
April 19, 2018
Biała kiełbasa pieczona z cebulą i jabłkami
March 31, 2018
Mazurek kajmakowy – najprostszy
March 30, 2018
Wiosenne cake popsy
March 29, 2018
Kremowa zupa chrzanowa
March 26, 2018
Jajka faszerowane pastą z awokado
March 25, 2018
Omlet z suszonymi pomidorami i szpinakiem
February 27, 2018
Zeppole – włoskie pączki z ricottą
February 05, 2018
Pączki pieczone
January 30, 2018

3 Komentarzy

primipiatti_u
2017-04-24

Wypróbuj koniecznie ☺️

Karolina / Nasze Bąbelkowo
2017-04-24

Ja w tym roku faszerowałam pieczarkami - z rzodkiewką jeszcze nie próbowałam, ale chętnie wprowadzę takie urozmaicenie :)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Pola oznaczone * są obowiązkowe