jajka faszerowane rzodkiewka
Na różne okazje

Jajka faszerowane rzodkiewkami

Jajka faszerowane rzodkiewkami

 

Jajka faszerowane mają to do siebie, że ich wypełnienie możemy dowolnie zmieniać do naszych upodobań smakowych czy zawartości lodówki.

Te – z rzodkiewką – są proste i szybkie w przygotowaniu, sprawdzą się idealnie na Wielkanocnym stole, jak i podczas leniwego niedzielnego śniadania.

 

 

 

jajka faszerowane rzodkiewką

 

Jajka faszerowane rzodkiewkami:

– 4 jajka

– 3 duże rzodkiewki

– 1 czubata łyżeczka majonezu

– sól, pieprz

– opcjonalnie rzodkiewka do dekoracji, koperek

 

Jajka gotujemy na twardo.

W międzyczasie, umyte rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach.

Ostudzone i obrane jajka przekrajamy na połówki.

Małą łyżeczką wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki.

Żółtka rozgniatamy widelcem.

Do żółtek dodajemy starte rzodkiewki oraz majonez.

Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na koniec białka jajek wypełniamy masą i dekorujemy plasterkiem rzodkiewki i gałązką koperku.

 

Smacznego 🙂

 

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.