Szybka przekąska, czyli chipsy z kiełbasy krakowskiej


Zdarza Wam się, że macie niezapowiedzianych gości i zero przekąsek, nawet chipsów czy paluszków ???

Jeśli macie w lodówce kiełbasę krakowską to sprawa jest prosta.

Przygotujcie szybką przekąskę.

U mnie na stół wjechała właśnie taka szybka przekąska – chipsy z kiełbasy krakowskiej Duda

A chipsy podane np. z pastą paprykową lub ostrym ketchupem smakują naprawdę fajnie 🙂

 

 

chipsy z kiełbasy krakowskiej

 

Chipsy z kiełbasy krakowskiej:

– 100 g kiełbasy krakowskiej np. Duda

Dodatkowo:

– pasta paprykowa lub ketchup

 

 

Plasterki kiełbasy krakowskiej rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. i pieczemy około 10-15 min do zrumienienia.

Upieczone plasterki przekładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Podajemy z ulubionym sosem, ewentualnie z ketchupem.

 

Smacznego 🙂

 

chipsy z kiełbasy krakowskiej 2

MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBAĆ

Precelkowe dynie na Halloween
December 13, 2016

4 Komentarzy

primipiatti_u
2017-07-11

To prawda, często chciało mi się coś pochrupać jak karmiłam malutką i takie chipsy były ratunkiem 😜 a w ciąży zajadalam się nimi w połączeniu z tabasco 😁

Olga
2017-07-11

Idealna przekąska przy karmieniu piersią. Aż sobie chyba dzisiaj kupię krakowską. Mniam!

primipiatti_u
2017-07-10

Synkowi często robiłam chipsy z buraka, pietruszki, parmezanu i owoców (jabłek, bananów ), bo miał zakaz całkowity na te chipsy kupne ze względu na alergeny

per Zofka
2017-07-10

A masz wegetariańskie?

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Pola oznaczone * są obowiązkowe