Szybka przekąska, czyli chipsy z kiełbasy krakowskiej
Zdarza Wam się, że macie niezapowiedzianych gości i zero przekąsek, nawet chipsów czy paluszków ???
Jeśli macie w lodówce kiełbasę krakowską to sprawa jest prosta.
Przygotujcie szybką przekąskę.
U mnie na stół wjechała właśnie taka szybka przekąska – chipsy z kiełbasy krakowskiej Duda
A chipsy podane np. z pastą paprykową lub ostrym ketchupem smakują naprawdę fajnie 🙂
Chipsy z kiełbasy krakowskiej:
– 100 g kiełbasy krakowskiej np. Duda
Dodatkowo:
– pasta paprykowa lub ketchup
Plasterki kiełbasy krakowskiej rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. i pieczemy około 10-15 min do zrumienienia.
Upieczone plasterki przekładamy na ręcznik papierowy, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podajemy z ulubionym sosem, ewentualnie z ketchupem.
Smacznego 🙂
4 komentarze
primipiatti_u
To prawda, często chciało mi się coś pochrupać jak karmiłam malutką i takie chipsy były ratunkiem ? a w ciąży zajadalam się nimi w połączeniu z tabasco ?
Olga
Idealna przekąska przy karmieniu piersią. Aż sobie chyba dzisiaj kupię krakowską. Mniam!
primipiatti_u
Synkowi często robiłam chipsy z buraka, pietruszki, parmezanu i owoców (jabłek, bananów ), bo miał zakaz całkowity na te chipsy kupne ze względu na alergeny
per Zofka
A masz wegetariańskie?