
Pasta z makreli na kanapki
Pasta z makreli na kanapki – dla jednych miłe wspomnienie dzieciństwa, dla drugich wręcz koszmar.
Pokażę Ci, że nie taki diabeł straszny i że pasta z makreli może być pyszna.
Pasta z makreli na kanapki :
- 1 makrela wędzona
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 czerwonej cebuli
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
Makrelę wędzoną obieramy ze skóry i ości – dokładnie sprawdzamy.
Ogórki konserwowe, jajka i cebulę siekamy w drobną kosteczkę.
Do dużej miski wrzucamy obraną makrelę, posiekane ogórki, jajka i cebulę.
Dodajemy majonez, musztardę – całość dobrze mieszamy.
Na tym etapie nasza makrela rozdrobni się na małe kawałeczki.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy ze świeżym pieczywem, grzankami.
Smacznego 🙂

