pasta z makreli
śniadania

Pasta z makreli na kanapki

Pasta z makreli na kanapki – dla jednych miłe wspomnienie dzieciństwa, dla drugich wręcz koszmar. 

Pokażę Ci, że nie taki diabeł straszny i że pasta z makreli może być pyszna. 

 

pasta z makreli

 

Pasta z makreli na kanapki :

  • 1 makrela wędzona
  • 4 jajka ugotowane na twardo 
  • 3 ogórki konserwowe 
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu

 

Makrelę wędzoną obieramy ze skóry i ości – dokładnie sprawdzamy.

Ogórki konserwowe, jajka i cebulę siekamy w drobną kosteczkę.

Do dużej miski wrzucamy obraną makrelę, posiekane ogórki, jajka i cebulę.

Dodajemy majonez, musztardę – całość dobrze mieszamy. 

Na tym etapie nasza makrela rozdrobni się na małe kawałeczki.

Doprawiamy solą i pieprzem. 

 

Podajemy ze świeżym pieczywem, grzankami.

 

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.