Drugie dania

Makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi

Kolejna propozycja na szybki obiad – makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi

Prosto, smacznie i szybko.

 

 

Makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi:

  • 300 g makaronu tagiatelle
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 150 g sera gorgonzola
  • 5 pomidorów suszonych 
  • szczypta gałki muszkatołowej 
  • garść orzechów włoskich 
  • sól, pieprz do smaku 

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. 

Do dużej patelni wlej śmietankę i dodaj ser gorgonzolę.

Podgrzewaj na małym ogniu, aż gorgonzola rozpuści się. 

Pomidory suszone posiekaj i dodaj do sosu. 

Następnie dodaj gałkę muszkatołową i wymieszaj. 

Ugotowany makaron przełóż na patelnię i ponownie wymieszaj. 

Na koniec dopraw solą i pieprzem. 

 

Przed podaniem posyp makaron posiekanymi orzechami włoskimi. 

 

Smacznego 🙂

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *