Makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi
Kolejna propozycja na szybki obiad – makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi.
Prosto, smacznie i szybko.
Makaron z gorgonzolą i orzechami włoskimi:
- 300 g makaronu tagiatelle
- 200 ml śmietanki 30 %
- 150 g sera gorgonzola
- 5 pomidorów suszonych
- szczypta gałki muszkatołowej
- garść orzechów włoskich
- sól, pieprz do smaku
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Do dużej patelni wlej śmietankę i dodaj ser gorgonzolę.
Podgrzewaj na małym ogniu, aż gorgonzola rozpuści się.
Pomidory suszone posiekaj i dodaj do sosu.
Następnie dodaj gałkę muszkatołową i wymieszaj.
Ugotowany makaron przełóż na patelnię i ponownie wymieszaj.
Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Przed podaniem posyp makaron posiekanymi orzechami włoskimi.
Smacznego 🙂