Makaron z chorizo i pomidorkami koktajlowymi
Dziś mam dla ciebie coś naprawdę pysznego i szybkiego do przygotowania – makaron z chorizo i pomidorkami koktajlowymi.
Ta prosta potrawa, pełna smaku i aromatu, dosłownie rozpływa się w ustach.
Idealna na szybki obiad, kiedy nie masz zbyt wiele czasu, a chcesz zjeść coś naprawdę smacznego.
Makaron, chorizo i soczyste pomidorki koktajlowe to kombinacja, która zawsze mnie zachwyca. Ta potrawa jest nie tylko łatwa do zrobienia, ale także pełna smaku, kolorów i aromatów. Jestem pewna, że pokochasz to danie tak samo jak ja.
Makaron z chorizo i pomidorkami koktajlowymi:
– 200 g pomidorków koktajlowych
– 100 g kiełbasy chorizo
– 1 mała cebula
– tymianek (około pół łyżeczki)
– 150 ml śmietanki 30%
– 300 g makaronu rurki
– sól, pieprz
Zacznij od zagotowania wody na makaron – pamiętaj o posoleniu wody.
A sam makaron gotuj według instrukcji na opakowaniu.
Pomidorki umyj i pokrój na połówki.
Cebulę posiekaj w drobną kosteczkę.
Kiełbasę chorizo obierz ze skóry i pokrój na plasterki.
Do dużej patelni wlej 1 łyżkę oleju i wrzuć pokrojoną kiełbasę – smaż ok 1-2 minut, a następnie dodaj cebulę, a potem dorzuć pokrojone pomidorki koktajlowe.
Dodaj tymianek, smaż jeszcze ok 2 minut.
Wlej śmietankę i dodaj makaron.
Całość dobrze wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
Możesz makaron posypać tartym parmezanem, ale nie jest to konieczne.
Smacznego 🙂