Pasta jajeczna


 

 

pasta-jajeczna

 

Pasta jajeczna:

– 3 jajka ugotowane na twardo

– 1 łyżeczka musztardy ( sarepska lub dijon )

– 1 czubata łyżka majonezu

– sól, pieprz

Dodatkowo:

– 4 kromki ulubionego chleba ( u mnie razowy )

– szczypiorek

– natka pietruszki

 

Ugotowane jajka studzimy i obieramy.

Do blendera wkładamy wszystkie składniki pasty i miksujemy – jeśli nie mamy blendera wystarczy dobrze rozgnieść jajka z majonezem i musztardą.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem – za mało soli sprawi, że pasta nie będzie smaczna, zaś za dużo soli zdominuje smak i będzie niezjadliwa.

Kromki chleba przekrajamy na pół.

Opiekamy z dwóch stron na suchej patelni  (jeśli posiadacie toster, to sprawa jest łatwiejsza).

Na kromki chleba wykładamy pastę jajeczną, a na koniec posypujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.

 

Smacznego 🙂

MOŻE CI SIĘ RÓWNIEŻ SPODOBAĆ

Owsianka z borówkami i karmelizowanymi bananami – bez cukru
November 03, 2019
Ciasto marchewkowe z czekoladą
September 13, 2019
Szybkie racuchy z jabłkami
August 18, 2019
Muffinki na maślance z malinami
July 24, 2019
Drożdżówki z serem i truskawkami
June 26, 2019
Pancakes
June 16, 2019
Szparagi z jajkiem w koszulce i sosem holenderskim
May 12, 2019
Marchewki z ciasta francuskiego z pastą jajeczną
April 19, 2019
Babka ucierana
April 15, 2019

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie będzie publikowany. Pola oznaczone * są obowiązkowe