
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna:
– 3 jajka ugotowane na twardo
– 1 łyżeczka musztardy ( sarepska lub dijon )
– 1 czubata łyżka majonezu
– sól, pieprz
Dodatkowo:
– 4 kromki ulubionego chleba ( u mnie razowy )
– szczypiorek
– natka pietruszki
Ugotowane jajka studzimy i obieramy.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki pasty i miksujemy – jeśli nie mamy blendera wystarczy dobrze rozgnieść jajka z majonezem i musztardą.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem – za mało soli sprawi, że pasta nie będzie smaczna, zaś za dużo soli zdominuje smak i będzie niezjadliwa.
Kromki chleba przekrajamy na pół.
Opiekamy z dwóch stron na suchej patelni (jeśli posiadacie toster, to sprawa jest łatwiejsza).
Na kromki chleba wykładamy pastę jajeczną, a na koniec posypujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.
Smacznego 🙂

