pasta-jajeczna
przekąski,  śniadania

Pasta jajeczna

 

 

pasta-jajeczna

 

Pasta jajeczna:

– 3 jajka ugotowane na twardo

– 1 łyżeczka musztardy ( sarepska lub dijon )

– 1 czubata łyżka majonezu

– sól, pieprz

Dodatkowo:

– 4 kromki ulubionego chleba ( u mnie razowy )

– szczypiorek

– natka pietruszki

 

Ugotowane jajka studzimy i obieramy.

Do blendera wkładamy wszystkie składniki pasty i miksujemy – jeśli nie mamy blendera wystarczy dobrze rozgnieść jajka z majonezem i musztardą.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem – za mało soli sprawi, że pasta nie będzie smaczna, zaś za dużo soli zdominuje smak i będzie niezjadliwa.

Kromki chleba przekrajamy na pół.

Opiekamy z dwóch stron na suchej patelni  (jeśli posiadacie toster, to sprawa jest łatwiejsza).

Na kromki chleba wykładamy pastę jajeczną, a na koniec posypujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.

 

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.