Grillowane szparagi z boczkiem i cheddarem
Grillowane szparagi z boczkiem i cheddarem
Lubicie szparagi?
Sezon na to wdzięczne warzywo w pełni, dlatego dzisiaj zapraszam na smaczną i prostą przekąskę.
Przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10min.
Grillowane szparagi z boczkiem i cheddarem:
– 10 sztuk zielonych szparagów
– 10 cieniutkich plasterków boczku wędzonego
– 2-3 łyżki startego sera cheddar
Szparagi oczyścić, odkroić dolną zdrewniałą część. Obgotować we wrzącej, osolonej wodzie ok 3 min. Odcedzić i zahartować szparagi zimną wodą. Tak przygotowane szparagi owijamy plastrami boczku i smażymy na patelni grillowej, aż do zrumienienia boczku. Wykładamy na talerz i oprószamy szparagi tartym cheddarem.
Smacznego 🙂