Koktajl bananowo – jagodowy
Jagody są wszędzie, dosłownie 🙂 na targowiskach, w warzywniakach, przy drogach, a dzisiaj widziałam Pana, który sprzedawał jagody przy Kościele…
Nie wiem jak Wy, ale ja staram się jak najwięcej ich zamrozić ( mroziłabym ilości tonowe, ale moja zamrażarka niestety ma tylko 3 szuflady).
A dzisiaj zapraszam Was na pyszny, orzeźwiający koktajl 🙂
Koktajl bananowo – jagodowy:
– 3 dojrzałe banany
– szklanka jagód
– pół szklanki mleka
– 2 łyżki syropu klonowego
– kilka listków mięty
Banany obieramy ze skórki, miksujemy z syropem klonowym i 4 łyżkami mleka. Rozlewamy do szklanek. Następnie miksujemy jagody z pozostałym mlekiem i delikatnie wlewamy na bananową część.
Przed wypiciem można wymieszać warstwy.
Smacznego 🙂